Probleem

U hebt recentelijk een dossier overgenomen van een collega boekhouder die ook de loonadministratie verwerkt in Belcofin.

Uw collega heeft reeds de aangifte bedrijfsvoorheffing van 1ste en 2de kwartaal doorgegeven aan de administratie (de loongegevens van januari tem juni 2022).

Vanaf 01/07/2022 pikt u verder in.

Kan u op één of andere manier januari tem juni bij u in Belcofin plaatsen, zonder dat daar nog een aangifte bv voor die periode uitkomt?

Oplossing

U kan in Belcofin voor die 2 kwartalen een fictieve aangifte voor de BV maken (= XML aanmaken zonder die in te dienen bij Finprof). Dan komen die inkomsten op het einde van het jaar mee in de fiche 281.20