Om de vervaldag aan te passen voor de betaal termijnen volgt u de volgende stappen:

1. Maak een back up van uw database vooraleer u deze stappen volgt!
    (zo kan er indien er iets zou mislopen altijd een back worden terug gezet)

2. Open Accowin

3. Ga naar Menu: Rapporten - Queries

4. Daar dubbelklikt u op "Alle klanten"
  5. Dan klikt u op SQL Uitvoeren
  6. Dan gaan we dit exporteren naar Excel.
  7. Sla het bestand op. U noemt het bestand bv "klanten"
  8. Open het opgeslagen bestand vanop de plaats waar u het heeft opgeslagen.

9. In kolom T (Betaaltermijnen) kan u nu het aantal dagen aanpassen naar bv 0 dagen

10. Dan gaat u het bestandje terug opslaan met de aangepaste kolom T

11. Dan moeten we dit bestandje gaan importeren in Accowin

12. In Accowin gaat u naar het Menu: Parameters - Import - Import Excel - Import Klanten
  13. Dan komt u hier terecht
    Bij nieuwe template zet u (in geval) Vervaldag en als omschrijving zet u vervaldag aanpassen
  14. Hier moet u het bestand gaan importeren.
    Klik op het icoontje
    Kies het aangepaste bestand
  15. En klik op VERDER
  16. Bij Blad selecteren, selecteert u het tabblad met de gegevens voor de import.
    Importeren van rij 2
    Rij met kolom hoofding zet u 1
  17. Klik op VERDER
  18. Pas de kolommen aan die verplicht zijn.

19. Bv kolom Referte pas u aan zoals hieronder.
    Maak deze kolom ook de Sleutel Kolom

Dit doet u voor elke verplichte kolom. Kies telkens de juist kolom (naam van de kolom)

20. Bij betaal termijnen zet u 0 (zoals eerder aangegeven in dit voorbeeld, als u bv langere termijn zou willen zet u een groter getal)
    Klik OPSLAAN

21. Klik op VERDER
  22. Klik op START IMPORT
  23. Klik op SLUITEN
  24. Voor nieuwe klanten moet u het volgende doenKlik op BEHEER DOSSIER

25. F7 (Fiche) >>> OPTIES

Daar kan u het aantal bv op zetten bij
    Betaal termijnen