1. Algemeen

1.1 Hoofdscherm Knoppen

1.2 Zoeken/Filters

• Klik op de kolom om deze te sorteren. De kopregel is vet gedrukt.
  • De ingevoerde tekst zal in de geselecteerde kolom worden opgezocht.
  • Het gebruik van Filter (F2) heeft alleen invloed op de geselecteerde kolom.

1.3 Weergave knoppen

• Sluiten (of F4 toets)
  • Eerste/vorige/volgende/laatste
  • Wijzigen (of F3 toets)
  • Nieuw (of F10 toets)
  • Delete (of F5-toets)

Indien Bewerken of Nieuw:

• Sluiten (of F5 toets)
  • Wijzigingen opslaan (of F12-toets)/Opslaan en Nieuw/Annuleren

1.4 Tabbladen

• Tabblad Lijsten of toets F6: gegevenslijst
  • Tabblad Bestand of toets F7: details van de in de lijst geselecteerde regel

1.5 Uitvoer

• Alle rasters kunnen worden geëxporteerd naar Excel, het klembord, in txt-formaat, ...

2. Bedrijf

2.1 Nieuw

• Standaardinstellingen en algemene accounts worden gespecificeerd op mapniveau
  • Deze voorkeuren kunnen dan per bedrijf worden ingevoerd

2.2 Selectie

Na het opstarten, selectie van de onderneming

2.3 Instellingen

De Instellingen per dossier, komt van de algemene instellingen.

3. Boekjaar

3.1 Selectie

Als geen standaard boekjaar op dossier dan wordt dit gevraagd bij selectie van dossier

• Geen standaard boekjaar geselecteerd:

• Standaard boekjaar geselecteerd:

3.2 Instellingen

• Van datum eerste boekjaar aanpasbaar
  • Eind datum laatste boekjaar aanpasbaar
  • Aantal maanden eerste boekjaar aanpasbaar
  • Balans: VKT/VOLL
  • Prorata: Per dag/Nee
  • Status: Open/Sluiten. Boekjaar afsluiten
  • Periodes standaard per maand
  • Periode sluiten/open
  • Laatste periode sluiten is hetzelfde als boekjaar sluiten
  • Alles voor een gesloten periode/boekjaar is gesloten ook al heeft het status open

4. Algemene rekeningen

• Bij aanmaken dossier worden standaard algemene rekeningen overgenomen
  • Soort wordt gebruikt voor balans

5. Investeringsgroepen

Investeringen kunnen toegewezen worden aan een investeringsgroep

6. Investeringen

6.1 Overzicht

Standaard worden enkel actieve investeringen getoond

6.2 Algemeen (1)

6.3 Afschrijvingen

6.4 Volledige uitboeking (1)

2 manieren om volledige uitboeking te doen:

• Rechtstreeks op de investering
  • Via menu>hulpmiddelen>uitboeking
    • Deze kan ook gebruikt worden voor gedeeltelijke uitboeking

6.5 Volledige uitboeking (2)

6.7 Gedeeltelijke uitboeking (1)

• Menu > Hulpmiddelen > Uitboeking
  • Oorspronkelijke investering wordt afgesloten en nieuwe investering wordt aangemaakt voor nog openstaand investeringsbedrag

6.8 Gedeeltelijke uitboeking (2)

6.9 Overboeking (1)

• Menu > Hulpmiddelen > Overboeking naar andere alg.rek.
  • Oorspronkelijke investering wordt afgesloten en nieuwe investering wordt aangemaakt op nieuwe algemene rekening

6.10 Overboeking (2)

7. Hulpmiddelen

8. Rapporten

8.1 Algemeen

8.2 Aanwervingen

8.3 Afschrijvingstabel

8.4 Investeringsaftrek

8.5 Jaaroverzicht

8.6 Bedrijfsmiddelentabel (1)

8.7 Bedrijfsmiddelentabel (2)

8.8 Toelichting Balans

8.9 Uitboekingen