Accowin Online op een MAC

Om Accowin Online op een Mac te kunnen gebruiken moet je volgende stappen volgen:

1. Microsoft Remote Desktop (MRD) (latest Version 10.7.7 (2001))

Eerst en vooral moet u de Microsof Remote Desktop op uw MAC installeren. Dit is een gratis app die kan besteld worden via het App Store icoontje (MAC users weten wel)

Wanneer u dit gedaan heeft, mag u de Microsof Remote Desktop openen.

Dan gaat u naar >>> Connections >>> Add PC

In het schermpje van uw connectie (Klikt u op "Edit" om hierin terug te komen) en ziet u 4 tabs (Onder "User Account"):

General • Display • Devices & Audio • Folders

General

Hier vult u de volgende parameters in:

• Friendly name: (optional) My LBRP Connection
  • PC Name: online.accowin.be
  • Gateway : No gateway
  • User account: hier moet je naar "Add User Account..."

Dan moet u volgende gegevens invullen:

• Username: lbrpbvba\benisonXXXX (Accowin Online klantennumber)
  • Password: Passwoord in te tikken

Daarna in de PC omgeving ziet u het icoontje met LBRP en moet u er op klikken om naar Accowin Online te gaan.

DISPLAY

DEVICES & AUDIO

Hier kunt u alle devices selecteren (of net niet selecteren).

Hier kan u ook volgende functies activeren:

• Uw lokale Printers te gebruiken (Printers)
  • De "cut & paste" functie om gegevens van uw Mac omgeving naar uw Accowin remote omgeving (Clipboard) te kopiëren en te plakken.

Folders

Met deze laatste tab kunt u gemakkelijk een folder op uw Mac kiezen die aan Accowin gelinkt zal worden: handig voor als u bv. rapporten op uw Mac zou willen behouden of een Btw-aangifte zou willen raadplegen zonder een remote sessie te herstarten.

"Redirect folders" moet aangekruist worden en u kunt zoveel folders als u wenst creëren.

Om nieuwe folders aan te maken, klikt u op de "+" beneden links (via klassieke Mac Browser). Voor de remote folders, bv. Op een interne server werkt dit natuurlijk ook.

Opgelet (!) : Om van de nieuwe instellingen te kunnen genieten, moet u Accowin on line herstarten na wijzigingen van de parameters.