U wilt de investeringen uitboeken?

1. Investeringen één voor één uitboeken

U gaat naar menu: Activa - Uitboekingen

Daar kiest u de investering die u wilt uitboeken - Via de verrekijker

Hier kiest u de investering die u wilt uitboeken

Nadat u de investering heeft gekozen komt u op dit scherm terecht

U vult al de gegevens in en klikt op UITVOEREN

En dan komt u hier terecht - En klikt u op OK

2. Meerdere investeringen uitboeken

Hiervoor dient u een investeringsgroep aan te maken van alle investeringen die u wilt uitboeken.

U gaat naar menu: Active - Investeringen

Hieronder kan u zien welke investeringen in welke groep zitten

Open de investering - Rechtbovenaan ziet u INVESTERINGSGROEP staan

We gaan deze investering toevoegen aan een bestaande investeringsgroep

We selecteren de investeringsgroep GOODWILL

Niet vergeten om de wijzigingen op te slaan!

U gaat terug naar de lijst (F6) - Of klik op de tab LIJST

Deze investering is nu toegevoegd aan de investeringsgroep GOODWILL

Nu gaan we deze investeringsgroep UITBOEKEN

U gaat naar het menu: activa - UITBOEKEN

We selecteren de juiste investeringsgroep - GOODWILL

Het totaal bedrag van de 3 geselecteerde investeringen komt op het scherm.

U kan ook bv een bepaald gebruiken voor de uitboeken

U kan de datum toevoegen wanneer u die wilt uitboeken

Bij een eventuele verkoop van de investeringen, kan u bv een document / factuur nummer toevoegen

Als u al de gegevens die u wenst in te geven, ingevuld hebt, kan u de uitboeking UITVOEREN

Zoals u hier kan zien, is de investeringsgroep uitgeboekt.